Udovična grba ili staračka grba

Udovična grba ili staračka grba

Grb udovice ili grb zastarjelog muškarca definiran je time što se opet taloži masno tkivo, a sve se to može pripisati disfunkciji s hormonima. Ova situacija često počinje u vrijeme menopauze, a ispod utjecaja hormona, kod djevojčica masti se najviše skupljaju na stražnjici i kukovima. S opadanjem estrogena u krvi i porastom androgena, odlaganje masti tada počinje na trbuhu i ponovo na grbu. Ovaj se nedostatak dodatno dešava kod djevojčica koje imaju višak kilograma u višoj tjelesnoj građi, mjesto gdje se stvara masni jastuk koji zaustavlja pomicanje krvi, a to rezultira problemima s cerebralnom cirkulacijom nakon čega se stvara grbavica.

U videu koji delimo s vama, dr. Bubnovski otkriva voz koji ste u mogućnosti obaviti u stanu koji će vam nakon nekog vremena oduzeti grb zastarelog čovjeka bez operativnog zahvata. Prvo, da biste se držali dalje od izgleda starije grbe, najbolje je imati mišićave grupne mišiće ramena pored zgloba, a u pravilu se ovi grčevi stvaraju na ovim komponentama tijela kao rezultat mnogo manje korišten u vozu. Dakle, u slučaju da obično trenirate svoj viši stalež, jednostavno ćete eliminirati ovu sve stariju grbu. Uz to, energetski trening poboljšava opći pokret krvi, pored mikrocirkulacije i na taj način hrani sva tkiva i organe u tijelu.

Nakon svakog vlaka može vam biti potrebna terapijska masaža koja je u stanju da dodatno slomi ovu grbu i uništi masnu masu koja je tamo oblikovana. Trebat će najmanje šest mjeseci intenzivnog treniranja da biste potpuno uništili ovu grbavicu, što znači da neko mora biti jako pogođena osoba. Uz to, najbolje je održavati uravnoteženi plan hrane, jesti što više zelenila, žitarica i paziti na potrošnju ugljenih hidrata i proteina, osim što pijete puno vode.

Vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *