Jako tuzna vijest Nazalost poznati Glumac Mustafa Nadarevic je… (FOTO)

Jako tuzna vijest Nazalost poznati Glumac Mustafa Nadarevic je… (FOTO)

Mustafa Nadarević pohvalio je proslavu 77. rođendana 2. maja, koliko god da je to, nažalost, Mustafa bolestan u klinici. Nevjerojatni zabavljač izjavio je u januaru da je utvrđen da ima štetnu infekciju pluća. Prije dugo vremena pojavile su se vijesti da se lik na ekranu divno osjeća, a pred kraj marta Nadarević nas je obavijestio:

– Na klinici sam za testove.

U petak se Nadarević obratio pozivu i javio nam:

– Još sam na hitnoj klinici. Nemam pojma kad izlazim. Nemam pojma što bih još rekao o njegovom stanju. Nadarević je u Sarajevo došao početkom marta kako bi snimio nove prizore aranžmana “Ludi, zbunjeni, normalni” (LZN), koji je ometen zbog pandemije koronavirusa. U tom se trenutku vratio u Zagreb.

 

BONUS

U ovom trenutku, ritam vašeg srca i mozga se sinhronizuje, stvarajući stanje koje naučnici nazivaju koherencijom… Postoji jednostavan, jeftin i svima dostupan lijek za pomlađivanje. I svi ga uvijek nosite sa sobom!

Reč je o zahvalnosti, dubokoj i iskrenoj emociji koja pomaže vašem mozgu, srcu i cijelom organizmu da ostane zdrav.

Naime, istraživanje koje su sproveli naučnici sa Instituta HeartMath (IHM), jednog od vodećih instituta koje proučava psihologiju emocija, dokazalo je da istinski osjećaj zahvalnosti na organizam djeluje kao nepresušni lijek.

Svaki put kada ste zahvalni, kada iskreno pohvalite tuđa dostignuća i kada uopšteno pozitivno razmišljate, ritam vašeg srca i mozga se sinhronizuje, stvarajući stanje koje naučnici nazivaju koherencijom.

Koherencija se zapravo može izmjeriti pomoću sofisticirane opreme koja pokazuje tačnu interakciju između srca, mozga i nervnog sistema. Istraživanje je pokazalo da zahvalnost povećava proizvodnju hormona DHEA, koji se još naziva i “hormonom mladosti”, jer spriječava starenje.

Zahvaljujući zahvalnosti jasnije i razmišljate. Mozak kvalitetnije obrađuje informacije i povećava svoje kapacitete. Rad srca se normalizuje, nivo stresa se smanjuje, a pozitivno razmišljanje briše tragove stresa, ljutnje i frustracije.

Zahvalnost je dar koji se umnožava – ako je često osjećate, ona će privući i druge pozitivne emocije, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Majamiju.

Tako ćete poboljšati i svoj imunitet. Kada osjećate zahvalnost, u telu se povećava nivo antitela koji su glavni zaštitnici od virusa, loših bakterija i drugih patogena.

Zbog svega toga, budite zahvalni svakog dana. Svako može da pronađe bar jedan razlog zbog kojeg može da bude zahvalan. Uzvratiće vam ne samo drugi, već i vaš organizam, i to na najbolji mogući način.

Vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *